sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Yli puolenvälin ollaan jo!

Kolmas viikko hujahti ohi aivan silmissä! Ja paljon tapahtumia on taas osunut matkan varrelle. Tällä hetkellä, kun tätä päivitystä kirjoitetaan, ollaan molemmat hyvässä flunssassa ja vähän kuumeisen oloisia.

Meillä oli perjantaina töissä herkät paikat, koska kaksi työkaveria jäivät kesälomalle eikä nähdä heitä enään. Ainakaan tämän reissun aikana!
Olemme siis tämän viikon olleet eri työvuoroissa. Välillä se on sujunut, mutta välillä tuntee itsensä täysin ulkopuoliseksi, koska muut työkaverit kokoontuvat yhteen ja puhuvat asioista espanjaksi. Asiakkaille tulee joskus puhuttua enemmän päivän aikana kuin työkavereille, koska työkavereiden kanssa yhteistä kieltä ei oikein ole tai sitten he eivät ymmärrä, mitä yritämme selittää. Perjantain saimme puhuttua molemmille aamuvuoroksi, mutta loppu aika ilmeisesti mennään eri vuoroissa. Eli näemme toisiamme pari tuntia päivässä ja emme oikein pääse tekemään mitään, paitsi viikonloppuisin kun on meidän vapaat. Yritimme saada myös pääsiäisloman, mutta eihän se onnistunut.. Asioista on hirveän vaikea kysyä keneltäkään, kun aina on joku " isompi taho" jolta pitää kysyä. Ja asiasta riippuen, on kyseessä yleensä aina eri henkilö.
Nyt olemme jo (kolmen viikon jälkeen) oppineet espanjan kieltä sen verran, että pystymme palvelemaan "vaikeat" espanjalaiset asiakkaat kaikkine kahveineen! Edelleen ne ovat asia, joka tuottaa suurinta päänvaivaa.. Onko sillä oikeasti väliä, minkä kokoisesta kupista juot kahvia, onko maito todella kuumaa vai kuumaa? :D
Olemme jo tottuneet siihen, että viinamittoja ei käytetä (kuinkahan Riina osaa työskennellä Suomessa tämän jälkeen), tietyt asiakkaat saavat tehdä itse drinkkinsä ja all inclusiveille ja maksaville asiakkaille on eri viinat. Suurimmat juomamenekit ovat: vodka+cokis, gintonic,rommi+cokis, San Miguel-olut, cava, brandy ja viski. All inclusiveille on tarjolla kaksi drinkkiä, päivittäin vaihtuva talon drinkki tai tequila sunrise. Maksaville asiakkaille on erilaisia drinkkejä tarjolla, mutta niitä emme ole päässeet tekemään.
Iso pomo kävi alkuviikosta kyselemässä johtavalta tarjoilijalta, onko hän tyytyväinen meihin. Vastaus oli ollut, että hän on erittäin tyytyväinen meihin (tämän jälkeen hän pyyteli meiltä viisikymppisiä, koska oli sanonut olleensa tyytyväinen meihin.. :D)

Töissä meille tarjotaan joka päivä samaa salaattia, ranskalaisia, patonkia ja yleensä jotain kalaa.. Ruuat ovat melko yksitoikkoisia, mauttomia ja kuivia. Ja salaattia emme ole pystyneet syömään sitten ensimmäisen viikon, sillä se on tosiaan päivittäin sitä samaa!
Ruokapaikoissa on toki listat ulkona nähtävillä, mutta paikassa kuin paikassa ne ovat samantapaisia. Vain hinnat yleensä vaihtelevat! Tämä johtuu ehkä siitä, että jokaisessa ravintolassa on todella laaja valikoima ruokia, aina tapaksista pihveihin asti. Paella on edelleen meiltä kokematta... Ehkä sitten viimeisellä viikolla uskaltaudumme sitäkin maistamaan! Sangriaa ja Cavaa kyllä olemme maistelleet, kohtuudella ;)

Pääsimme eilen ensimmäistä kertaa kunnolla rannalle! Oliko vähän mieletön fiilis, sillä sitä olimme odottaneet! Tähän asti olemme ottaneet aurinkoa meidän parvekkeella kaikkien naapureiden ilona. Miinuksena rannalla oli se, että rantatuolin vuokraus maksoi 4.50€/henkilö! Uskomatonta meistä. Miira päätti polttaa itsensä päivän aikana ihan kunnolla ja illalla olikin sitten vaikeuksia istua ja liikkua..

Olemmehan me saaneet tällä viikolla muutaman alivuokralaisyrittäjänkin, sillä asunnon vessasta on löytynyt isompia ja pienempiä torakoita....

Kohteesta ei muuta raportoitavaa, laitamme muutaman kuvan taas lopuksi!

Miira ja Riina, 31.3.2013, Benalmadena




























2 kommenttia:

  1. Hei onnelliset tarjoilijaopiskelijat!
    Kuvaut kertovat niin tyytyväisistä ja iloisista nuorista opiskeljoista, että tulin hyvälle mielelle.

    Oletteko käyneet tapasbaareissa, tapas on espanjalaisten ominta ruokakulttuuria - kannattaa käydä ja nauttia tapasten kanssa sherryä, muistattehan sherryn Jeresin alueelta, niitä on kuivasta ... makeisiin. Tapasbaarit ovat hyviä pistäytymispaikkoja - syödä vähän ja hyvää.

    Kannattaa maistaa myös Malagaviiniä, jos käytte Malagassa, niin ottakaa selvää, missä on vanhin Malgaviinibaari - jossa tarjoillaan viiniä tynnyreistä suoraan ja lasku kirjataan liidulla baaritiskiin, se on kokemisen arvoista.

    Eri työvuorot tuntuvat nyt vähän keljuilta, mutta uskoisin, että opitte niin parhaiten- opitte miten siivet kantaa- esim. jos on yksin maailmalla töissä.

    Hyvää oppimisenhetkiä - kannustavin terveisin l-a

    VastaaPoista
  2. Hei tytöt! kivaa lukea teidän juttuja sieltä. kyllä eri vuoroissa pärjäätte hyvin. Kun minäkinkaheksan viikoa olen yksin venäläisten keskellä selvinnyt.:) mikavaa jatkoa teille!

    VastaaPoista