sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Ensimmäisen viikon kuulumisia Benalmadenasta!

Reilu viikko meillä nyt takana ja paljon on ehtinyt jo tapahtua. Mukaan mahtuu sekä positiivisia että negatiivisia kokemuksia.
Päätelmiemme mukaan asumme ihan tavallisessa vuokrakerrostalossa. Asuntomme on pieni yksiö. Sängyt on epämukavat, keittiö on tarkoitettu yhdelle hengelle eli emme mahdu yhdessä sinne mitään tekemään. Keittiö on varusteltu jääkaapilla (jossa myös pakastinlokero, mutta ei luukkua siihen eli sekin epäkunnossa), mikrolla ja liedellä, jota ei aina uskalla käyttää. Hieman erähenkisyyttä on meiltä viikon aikana kysytty! Vessasta löytyy kylpyamme, jonka yksi hana vuotaa koko ajan ja suihkussa käydessä amme ei vedä, joten seisot yli nilkkoihin vedessä. Ja siis lämmintä vettähän riittää vain toiselle. Vessanpönttömme päätti rikkoutua lauantaiaamuna ja korjaajan saamme ehkä maanantaina. Eli kattilalla vettä perään, niin hyvin toimii! Eikä tässä vielä kaikki.. Kaupan päälle kämpässä on ihan järkyttävän kylmä, parhaimmillaan ollaan nukuttu neljän peiton alla ::::::)))))))))

Sitten vähän positiivisempiin asioihin.. Työpaikkamme Hotelli Bali on vain 5 minuutin matkan päässä asunnoltamme. Hotellissa on all inclusive asiakkaita ja ns maksavia asiakkaita. Suomalaisia hotellissa ei ole. Teemme tällähetkellä töitä maanantaista perjantaihin, eli viikonloput on vapaita :) Työskentelemme hotellin baarissa, jonka nimeä emme muista! Muutaman viikon päästä aukeaa allasbaarit, joten silloin emme ehkä työskentele samassa pisteessä.
Työkaverit (Paco,Lola,Nurya, Antonio ja Tico Tico, nimet vähän hukassa? :D) ovat aivan mahtavia ja ottivat meidät hyvin vastaan! He ovat hirveän kiinnodtuneita meistä ja Suomesta. Myös herra iso johtaja käy päivittäin kyselemässä kuulumisia ja varmistamassa, että kaikki on kunnossa!
Työskentely baarissa on erilaista verrattuna Suomessa työskentelyyn. Työkavereilla on aika välttävä englanninkielentaito ja tämän kuuden viikon jälkeen olemme varmaan mestareita eletyöskentelyssä ja suomen, englannin ja espanjan sekakielen käytössä! Moni asiakas on ihmetellyt meidän hyvää englantia. Meille suurimmat kompastuskivet ovat olleet erilaiset kahvit. Miten niitä voi olla niin monia ja vielä kahdella eri kielellä pitäisi ymmärtää ne?!?? Myöskin alkoholilainsäädäntö on täällä olematon. Viinamittoja ei tunneta ja ekana päivänä meille vähän naureskeltiin, kun niitä kyselimme. Suhde viinan ja pidenteen välillä on yleensä puolet ja puolet. Jos sitäkään, viinaa mieluummin enemmän.. Myös työkavereille maistuu bisse päivän aikana :D
Olemme oppineet myös tekemään toasteja! Alussa saimme vastuullisen tehtävän pilkkoa sitruunat ja appelsiinit aamuisin.. Ja nyt meidät uskalletaan jättää kahdestaan tiskin taakse, jos ei ole ruuhkaa. :)

Viikolla oli pari aurinkoista päivää ja toiveikkaina odotimme samanlaista säätä viikonlopulle. Toisin kuitenkin kävi! Ihmekkös tuo, kun edessä oli meidän vapaapäivät niin vettä on satanut molempina päivinä. Aamusta iltaan. Nohevina tyttöinä otimme eilen lauantaina taksin allemme ja otimme suunnaksia Fuengirolan ja suuren ostoskeskuksen! Siellä päivä meni sutjakkaasti ja sadekaan ei haitannut! Shoppailuterapia auttaa aina! ;)

Tällä erää kohteesta ei muuta raportoitavaa ja lopuksi vielä muutama maisemakuva!

Miira ja Riina, Benalmadena 17.3.2013










2 kommenttia:

  1. Hei Riina ja Miira
    Oli ilo lukea kuulumisianne. Kuulema Malagassa lämpenee, kertoi juuri siltä palannut kolleega, oli katsonut säätiedot, jopa 22 astetta. Joten asuinolosuhteet paranevat varmaankin sen myötä.
    Hienoa, että olette saaneet hyvä vastaanoton, se on tärkeintä. Hyvä, että olette saaneet kiitettävää palautetta kielitaidostanne. Hienoa, että opitte koko ajan uutta, siksi sinne päätitte mennäkin, myös kansainvälisestä alkoholilainsäädännöstä. Nyt voitte hyvin ymmärtää, kuinka täällä Suomessa vierailevat ulkomaalaiset ovat ihmeissään meidän tiukasta alkoholipolitiikastamme.

    On ilo nähdä sinut Riina ammattiasu päällä, olet niin ammattilaisen näköinen. Ottakaa kaikki ammatillinen tieto vastaan, seuratkaa baarin lisäksi á la Carte puolta ja kaikkea ympäröivää ravintolatarjontaa.HYvää jatkoa!
    Oppimisterveisin
    Leena-Anneli

    VastaaPoista
  2. Buenos tardes chicas, tarjoillanko teillä myös cafe cortadoa ? Seudulla on paljon mielenkiintoista nähtävää kuten itään Malagasta Nerja , tippukiviluolineen sekä Rondan kaupunki, pohjoiseen Malagasta, jos teillän on tiempo libre (vapaa aikaa).
    Hasta luego !
    Tuija (matkailuope)

    VastaaPoista