sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Kuulumisia Prahasta!


Dobry den!

Kaksi viikkoa Prahassa ovat menneet mukavasti. Ensimmäisenä päivänä tutustuimme käytännön asioihin, kuten koulun tiloihin, julkisen liikenteen kuukausikortin hankintaan sekä metrolla ja ratikalla kulkemiseen. Asumme valoisassa vuokra-asunnossa n. 20 minuutin ratikkamatkan päässä koulusta. 

Koulumme on SAMIn yhteistyökoulu VOSUP/SUPS, jossa opiskelee niin toisen asteen kuin korkeamman asteen opiskelijoita. Aikuisopiskelijoina tunnemme täällä itsemme melko varttuneiksi, sillä vanhimmatkin opiskeijat ovat ehkä hieman yli parikymppisiä :)

Saimme tehtäväksi suunnitella asunnon pohjapiirrosta hyödyntäen kokonaisvaltaisen sisustuksen. Sitten suunnittelemme jonkin sisustukseen sopivan pienen huonekalun, josta tehdään myös prototyyppi. Tämä viikko onkin mennyt opiskellessa sitä, miten huonekalusta piirretään kiinnitys- ja kokoamispiirustuksia. Me teemme kaiken käsin, mutta täkäläiset opiskelijat napsuttelevat AutoCadilla omia töitään tottuneesti. 
Pohjapiirrokset työn alla...

Näinä kahtena ensimmäisenä viikkona olemme myös tutustuneet Prahan nähtävyyksiin, arkkitehtuuriin sekä ruokakulttuuriin. Kubistiset talot, Kaarlen silta sekä historialliset/merkittävät rakennukset ovat tulleet tutuiksi. Osallistuimme myös kolme tuntia kestävään opaskierrokseen, jossa paikallinen Pavel-niminen freelancer-opas kierrätti meitä vanhan kaupungin alueella. Säätkin ovat suosineet meitä -aurinkoa on riittänyt, ja parhaimmillaan elohopea on noussut 20 asteen paremmalle puolelle :)

-Jonna

Sokerina pohjalla tunnelmia visuaalisessa muodossa:
Kubistista arkkitehtuuria, mitä näkee vain ja ainoastaan Prahassa.

Näkymä Zizkovin kukkulalta TV-tornille päin.

Tässä koulun lähellä olevassa puistossa juomme aamu- ja iltapäiväkahvit ja nautiskelemmeauringosta.

Tsekit ovat kuuluisia marionettinukeistaan - tässä upeita käsintehtyjä versioita!

Frans Kafkan dynaaminen patsas hätkähdytti omaleimaisuudellaan.



 



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti