maanantai 14. joulukuuta 2009

Mamu startti tutustumassa meijän ravintolakulttuuriin


Tänään meillä oli erikoisen mukava aamupäivä,saimme luokkaamme kaukaisia vieraita.Aloitimme koulupäivän kahdeksalta ja tuntia myöhemmin olimme valmiita ottamaan iloisen, eri kansalaisuuksia edustavan maahanmuuttaja ryhmän vastaan. Vieraamme jaettiin neljään ryhmään ja jokainen ryhmä pääsi tutustumaan Suomeen ja suomalaiseen ruokakulttuuriin kukin kahden matkailualan opiskelijan johdolla.

Esittelimme maatamme ja ruokatottumuksiamme kahden powerpoint esityksen avulla. Tämän jälkeen jokainen vieras sai harjoitella astioiden kattamista suomalaisen peruskatteen mukaisesti. Luokan pöydälle oli aseteltu suuri määrä erilaisia laseja, joita maahanmuutajat sitten pääsivät tunnistamaan. Keskustelimme ryhmissä myös tarjoilemisesta ja ravintolakäyttäytymisestä yleensäkin. Vierailijat kuuntelivat mielenkiinnolla tarinointiamme ja esittivät välillä jopa kiperiäkin kysymyksiä.

Yhdeltätoista jouduimme sitten jättämään hyvästit vieraillemme, sillä he pääsivät kokeilemaan ravintolassa ruokailua ihan käytännössä täällä paviljongin omasssa ravintolassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti