keskiviikko 9. joulukuuta 2009

Kakkuja ja piparkakkutaloja



Hotran opiskelijat ovat saaneet joulukuun alkuun melko herkullisen aloituksen. Kun kävin heidän luonaan katsomassa millaisia herkkuja he loitsivat, alkoi suupielet jo lipsuttaa herkeämättä. Heillä oli tehtävänään valmistaa niin piparkakkutaloja kuin erilaisia kakkuja. Tarkoituksena on, että piparkakkutalot tulevat myyntiin Paviljongille, ja kakuista pääsevät nauttimaan Paviljongin opiskelijat kahvitauoillaan. Kysyin myös, että kuinka he ovat suunnitelleet luomuksiaan. Vastaus yllätti: eivät paljolti mitenkään, mielikuvitusta käytettiin paljon.


Ensimmäisenä silmään pisti kakku, jonka päälle oli koristeltu Toyotan logo ja sivuille flame-vinyylejä. Kysyin heti kättelyssä tekijöiltä että mistä moinen idea. Noh,toisella sattui olemaan Toyota :D Hinnaksi sovittiin 125 euroa, melko kallista. Mutta elämä on.


Seuraava kakku muistutti aivan vihreää niittyä jossa oli koristeena kaksi ruusua. Tekijöiden mukaan pinta oli melko vaikea saada tasaiseksi joka puolelta, mutta eihän tässä mitään taikureita olla. Sisälmystä he suostuivat vain arvuuttamaan :)


Kolmas kakku muistuttaa aivan joulutähteä. Se se olisikin, jos se olisi täysin kullankeltainen. Siirappikoristelu ja ruusu huipulla tekee kakusta erittäin hienon, ja työstäjien mielestä se oli heidän suosikkinsa.


Neljäs ja viimeinen (muttei mauttomin) kakku oli koristeltu niin kinuskilla kuin suklaarouheella sekä valkoisella ruusulla. Tekijät pitivät tässä kakussa melko peruslinjaa, viitaten "normaaliin kakkuun". Voisin lyödä vetoa että tässä on taka-ajatus. Mutta kyllä tekijät tämän parhaiten tietävät ^^


Piparkakkutalot olivat vasta nousemassa pohjistaan, mutta yhden he olivat jo saaneet esiteltäväksi asti. Itse talon päädyistä löytyvät etupuolelta sydän/palloyhdistelmä, takaanta sydän sekä nättejä aaltoja. Talon kulmalle on myös muotoiltu aitaa ja tikkaat katolle. Herkullista, mutta vain katseltavissa.


Näin herkullisissa tunnelmissa pyöräytettiin joulukuu käyntiin Opetusravintola Paviljongissa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti