maanantai 30. marraskuuta 2009

Oppaat ja ”turistit” liikkeellä

Torstaina 26.11 saimme tuntumaa siihen mitä on olla matkaopas. Alkuviikosta suunnittelimme opastustekstin suomeksi sekä englanniksi Savonlinnasta ja päätimme minkä reitin kierrämme. Jokaiselle opiskelijalle jaettiin omat kohteet.

Opettaja päätti että kierros kuvataan videokameralla, jotta voimme jälkikäteen arvioida tekemäämme ja miettiä mitä kehittää.. Ajettiin SAMI-autolla, teimme kaksi kierrosta jotta saatiin kokeiltua molemmilla kielillä. Kaksi opiskelijaa kuvasi, he istuivat kuljettajan vieressä edessä ja kolme takapenkillä. Eli kyydissä ei ollut oikeita turisteja mutta eihän se oppaan työn laatuun pidä vaikuttaa onko kyydissä yksi vai viisikymmentä asiakasta. Hyvillä mielin vedettiin silti. Tavallaan kamera toimi asiakkaan silmänä.

Odotimme että aamu valostui ja lähdimme liikkeelle. Ennen lähtöä oli hieman jännitystä ilmassa, muuten oli tosi luontevaa harjoitella tutussa porukassa. Jälkikäteen kuvausmateriaalia katsoessa, löysimme totta kai petrattavaa. Ensinnäkin olisimme voineet ajaa reitin etukäteen, nyt oli ilmassa vähän haahuilua sinne tänne. Lisäksi kuvauksemme äänentoisto ei onnistunut kehuttavasti, koska mikrofonia ei ollut ja osa opiskelijoista istui takana ja kamera oli edessä. Mutta sitähän varten tuollaisia juttuja tehdään että opitaan ja ensi kerralla tehdään paremmin 

Jäi kyllä hyvä fiilis, oppaan hommaa voisi ihan vakavasti alkaa miettiä tulevaisuuden ammattina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti