torstai 31. joulukuuta 2009

Uusi vuosi

Tahdomme kiittää kaikkia menneestä vuodesta 2009 ja toivottaa oikein hyvää ja onnekasta vuotta 2010!

torstai 24. joulukuuta 2009

Oikein rauhallista, lämminhenkistä ja iloista joulua kaikille :)

Toivottavat Paviljongin tontut

perjantai 18. joulukuuta 2009

Todistusten jakoa

Tämä on mitä Paviljongilla tavoitellaan, tutkintotodistus!!

Tänään oli opettajan onnen päivä, sain jakaa tutkintotodistuksia hyville opiskelijoille. Uusille matkailualan ammattilaisille. Halaus ja rutistus valmistunelle!! T. Anne-Mari

maanantai 14. joulukuuta 2009

Lettukestit Casinon laavulla!


Torstaina 10.12 2009 MPT09 ryhmä toteutti lettukestit venäläisille koululaisille.
Koululaisia oli n. 20 henkilöä. Tilaisuus alkoi Läänintaiteilija Karoliina Leistin yhteydenotolla. Hän kysyi voisiko Paviljongin opiskelijat paistaa lettuja ja keittää teetä Casinon laavulla. Otimme toimeksiannon ilolla vastaan. Edellisenä päivänä suunnittelimme tavaran tilaus-, tarvike-, väline- ja raaka-ainelistat, mm. halot tilasimme Varpalasta.

Suunnittelussa piti ottaa huomioon toimivuus eli lettutaikina ja paistorasvan laitoimme valmiiksi pulloihin josta ne oli helppo käyttää avotulen valmistuksessa. Omavalvonta ja hygienia otettiin huomioon niin että laadimme omavalvontasuunnitelman jossa huomioitiin raaka-aine-, työympäristö- sekä henkilökohtainen että asiakkaiden hygienia.
Lisäksi teimme turvallisuussuunnitelman jossa huomioitiin kaikki mahdolliset riskitekijät.

Esivalmistus ja kuljetus toteutettiin niin, että taikina valmistettiin edellisenä päivänä sekä huolehdimme kuljetus- ja autovarauksista. Tavarat kuljetimme Paviljongin autolla Casinon parkkipaikalle, josta halot ja tavarat veimme kottikärryillä sekä kantaen kahdessa erässä.

Valmistauduimme laittamalla nuotioon tulet, teimme kattaukset ja paistoimme koeletut toisillemme.
Asiakkaat tulivat tunnin etuajassa, mutta tilaisuus eteni sujuvasti.
Letun paisto ja tarjoilu sujuivat hyvin. Irina esitteli ruokalistan ja suomalaista ruokakulttuuria Venäjäksi koululaisille, jotka olivat Vienanmereltä kotoisin.
Venäläisillä on tapana laittaa teehen lusikallisen vadelmahilloa ja jotkut myös maitoa.
Lopuksi otettiin ryhmäkuva ja venäläiset jatkoivat matkaa.

Terveisin 09MPT

Mamu startti tutustumassa meijän ravintolakulttuuriin


Tänään meillä oli erikoisen mukava aamupäivä,saimme luokkaamme kaukaisia vieraita.Aloitimme koulupäivän kahdeksalta ja tuntia myöhemmin olimme valmiita ottamaan iloisen, eri kansalaisuuksia edustavan maahanmuuttaja ryhmän vastaan. Vieraamme jaettiin neljään ryhmään ja jokainen ryhmä pääsi tutustumaan Suomeen ja suomalaiseen ruokakulttuuriin kukin kahden matkailualan opiskelijan johdolla.

Esittelimme maatamme ja ruokatottumuksiamme kahden powerpoint esityksen avulla. Tämän jälkeen jokainen vieras sai harjoitella astioiden kattamista suomalaisen peruskatteen mukaisesti. Luokan pöydälle oli aseteltu suuri määrä erilaisia laseja, joita maahanmuutajat sitten pääsivät tunnistamaan. Keskustelimme ryhmissä myös tarjoilemisesta ja ravintolakäyttäytymisestä yleensäkin. Vierailijat kuuntelivat mielenkiinnolla tarinointiamme ja esittivät välillä jopa kiperiäkin kysymyksiä.

Yhdeltätoista jouduimme sitten jättämään hyvästit vieraillemme, sillä he pääsivät kokeilemaan ravintolassa ruokailua ihan käytännössä täällä paviljongin omasssa ravintolassa.

torstai 10. joulukuuta 2009

Joulukauppa Ravintolan ala-aulassa


Pavin ja Liken opiskelijat perustivat joulukaupan Opetusravintola Paviljongin ala-aulaan joulukuun viimeisiksi viikoiksi. Tarkoituksena on harjoitella liiketoiminnan. Toisaalta kokit saavat samalla mahdollisuuden sarjatuotannon harjoittelemiseen.


Kaunista juhlapöytään

Tässä opiskelijoiden vinkkejä kauniisiin kattauksiin,
Ensimmäisenä kaunis ja yksinkertainen asetelma juhlapöytään


Aloita asettamalla laakeaan astiaan oasissienen pala, Asettele kukat oasikseen.



Jos asetelma tulee pöydälle, sen pitää olla niin matala, että ruokailijat voivat keskustella sen "yli"



Peileillä, helmillä ja spraymaalilla maalatuilla kävyillä ja pähkinäpuunoksillakin saa kaunista ilmettä pöytään



Muutama lasiesine ja tuikut peilin päällä tuovat myös tunnelmaa

Taitaja -kilpailuihin valmistautumista

Pavilla järjestetään 21.1.2010 Taitaja Semifinaali kokkien ja tarjoilijoiden lajeissa. Paikalle on tulossa eri koulujen parhaita opiskelijoita kisailemaan siitä, ketkä saavat paika Taitaja Finaaliin.


Kokkien ja tarjoilijoiden joukosta on syksyn aikana valittu neljä kilpailijaa, jotka ovat viime päivinä harjoitelleet ahkerasti tulevaa kisaa varten. Tässä tarjoilijoita harjoittelemassa asiakkaiden kanssa. Kokkikisaajat ovat tietenkin valmistaneet aterian.

Joulumarkkinat Stuttgartissa



Joulukuun alussa Paviljongilta ja Likeltä lähti kaksi opiskelijaa kuukaudeksi töihin Stuttgartin joulumarkkinoille Kalevala Spiritin kojulle. Molemmat opiskelijat ovat nyt toista kertaa Stuttgartissa. Helena kertoo, että työ joulukylässä on mielenkiintoista, haastavaa, fyysisesti todella rankkaa, asiakaspalvelutaidot oltava hallussa, eri kulttuureista tulevia osattava palvella. Saksalainen palvelukulttuuri huomattavasti ystävällisempää kuin suomalainen, eron huomaa joka paikassa, teitittely tärkeää, ihan jokaista asiakasta teititellään, myös nuoria. Meidän kylässä on tänä vuonna mahtava porukkahenki, edellisen vuoden työntekijöihin tutustuttu nyt paremmin,koska asumme kaikki samassa hostellissa!"



Kalevala Spiritin Keski-Euroopan toimintojen johtaja, Maire Härkönen-Schwab, ottaa myös ensi vuonna Samilaisia myyjiä kojuille. Edellytyksenä on saksan kielen osaaminen. Siihenhän on mahdollisuuksia Samissa, iltalukiossa tai MAMK, jossa Helenakin kävi viime syksynä saksankieltä kertaamassa.

keskiviikko 9. joulukuuta 2009

Kakkuja ja piparkakkutaloja



Hotran opiskelijat ovat saaneet joulukuun alkuun melko herkullisen aloituksen. Kun kävin heidän luonaan katsomassa millaisia herkkuja he loitsivat, alkoi suupielet jo lipsuttaa herkeämättä. Heillä oli tehtävänään valmistaa niin piparkakkutaloja kuin erilaisia kakkuja. Tarkoituksena on, että piparkakkutalot tulevat myyntiin Paviljongille, ja kakuista pääsevät nauttimaan Paviljongin opiskelijat kahvitauoillaan. Kysyin myös, että kuinka he ovat suunnitelleet luomuksiaan. Vastaus yllätti: eivät paljolti mitenkään, mielikuvitusta käytettiin paljon.


Ensimmäisenä silmään pisti kakku, jonka päälle oli koristeltu Toyotan logo ja sivuille flame-vinyylejä. Kysyin heti kättelyssä tekijöiltä että mistä moinen idea. Noh,toisella sattui olemaan Toyota :D Hinnaksi sovittiin 125 euroa, melko kallista. Mutta elämä on.


Seuraava kakku muistutti aivan vihreää niittyä jossa oli koristeena kaksi ruusua. Tekijöiden mukaan pinta oli melko vaikea saada tasaiseksi joka puolelta, mutta eihän tässä mitään taikureita olla. Sisälmystä he suostuivat vain arvuuttamaan :)


Kolmas kakku muistuttaa aivan joulutähteä. Se se olisikin, jos se olisi täysin kullankeltainen. Siirappikoristelu ja ruusu huipulla tekee kakusta erittäin hienon, ja työstäjien mielestä se oli heidän suosikkinsa.


Neljäs ja viimeinen (muttei mauttomin) kakku oli koristeltu niin kinuskilla kuin suklaarouheella sekä valkoisella ruusulla. Tekijät pitivät tässä kakussa melko peruslinjaa, viitaten "normaaliin kakkuun". Voisin lyödä vetoa että tässä on taka-ajatus. Mutta kyllä tekijät tämän parhaiten tietävät ^^


Piparkakkutalot olivat vasta nousemassa pohjistaan, mutta yhden he olivat jo saaneet esiteltäväksi asti. Itse talon päädyistä löytyvät etupuolelta sydän/palloyhdistelmä, takaanta sydän sekä nättejä aaltoja. Talon kulmalle on myös muotoiltu aitaa ja tikkaat katolle. Herkullista, mutta vain katseltavissa.


Näin herkullisissa tunnelmissa pyöräytettiin joulukuu käyntiin Opetusravintola Paviljongissa :)

perjantai 4. joulukuuta 2009

KANSAINVÄLINEN VAIHTO

Paviljongilta on helppo päästä vaihtoon ja yhteistyömaita on monia. Esimerkiksi tänä syksynä kaksi opiskelijaa oli Unkarissa, Gyöngyösissä, kuukauden verran. He työskentelivät ravintolassa, joka oli upean yliopiston yhteydessä. Opiskelijamme pääsivät myös tutustumaan paikalliseen elinkeinoon viinitilalla. Päivän ajan he keräsivät rypäleitä ja tutustuivat siinä sivussa Unkarin ruoka- ja juomakulttuuriin.


Vaihtareiden työpaikka

Yliopiston pihaa

Mieleenpainuvinta matkassa oli ollut ihmisten hyväsydämisyys, anteliaisuus ja kauniit sekä hieman karummatkin maisemat. Yleistä tässä maassa oli se, että ihmisiä kutsuttiin usein toistensa koteihin lounastamaan ja meidänkin opiskelijat pääsivät tästä perinteestä nauttimaan. Kävivätpä he myös maan pääkaupungissa Budapestissa sekä useissa lähikaupungeissa viihtymässä.

Katunäkymää

Budapest

tiistai 1. joulukuuta 2009

NATALIAN OPISKELUKOKEMUKSET PAVILJONGILLA

Opiskelin Venäjällä peruskoulussa ja siellä oli vähän toinen tapa opiskella. Me kirjoitimme paljon ja luimme oppikirjoista isoja tekstejä joka tunti. Sitten vastasimme kysymyksiin kappaleen jälkeen. Joka kolmannella tunnilla meillä oli pieni koe, jossa tarkastettiin, mitä opiskelijat ovat oppineet. Melkein joka tunti meille tuli arviointi. Sitten kun iso aihe loppui, oli iso koe. En ollut Venäjällä opistossa, mutta luulen, että siellä on samanlainen systeemi.


Aksana, Katja, Natalia


Suomessa on toisenlainen tapa opiskella. Me käymme läpi monisteita ja kuuntelemme opettajaa, katsomme Power Point -esityksiä ja teemme tehtävät Wordilla. Käytämme myös paljon internetiä. Meillä on paljon työssäoppimista ja opiskelukin on hyvin käytännöllistä. Täällä on kyllä paremmat olosuhteet: valoisat luokat, tietokoneet ja muut välineet, hyvä ruoka ym. Myös opettajat auttavat meitä, jos tulee vaikeuksia suomen kielen kanssa. Matkailuryhmissä on hyvin kansanvälinen tunnelma. Meitä maahanmuuttajia on monta